woensdag 23 januari 2013

Nieuwjaarsreceptie dorpsraad Ransdorp

Afgelopen donderdag, 17 januari, is er in de kerk van Ransdorp een nieuwjaarsreceptie van de dorpsraad van Ransdorp geweest.
De dorpsraad heeft op deze avond verteld wat er in 2012 speelde en wat de speerpunten voor 2013 zijn.
Het onderwerp '' zwaar verkeer'' staat hoog op de agenda en vanuit het Stadsdeel wordt in samenspraak met de Dorpsraad en CDR, hard gewerkt om het zware verkeer, wat niet noodzakelijk door Ransdorp moet, tegen te houden.
Het is de bedoeling dat Ransdorp voor al het zware verkeer verboden wordt en dat bestemmingsverkeer een vergunning krijgt.
De fietspaden rondom Ransdorp worden komende zomer opgehoogd en vernieuwd. In de bijeenkomsten van ROL is er ook gesproken over de Liergouw.
Luc Klaasen heeft uitleg gegeven over de voortgang met betrekking tot de Kerk.
Voor de kerk wordt een eigen website ontwikkeld, er komt een beheersgroep en in samenspraak met  Stadsherstel wordt er gekeken naar de exploitatiemogelijkheden.
Met betrekking tot de uitbreiding van de varkensstal aan de Durgerdammergouw loopt nog een onderzoek naar de mogelijke gezondheidsrisico's door de mestuitstoot. Er komt een extra luchtwasser in de stal die er voor moet zorgen dat de uitstoot straks minimaal is.

De avond werd afgesloten met een borrel, alcoholisch of non-alcoholisch en heerlijke kaas van de Dikhoeve.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten