maandag 28 januari 2013

De eerste winterpret in 2013

De afgelopen week kon er weer geschaatst worden. Na de sneeuwval van vorige week zondag lag er op sommige plekken aardig wat sneeuw op het ijs. Dat maakte het schaatsen voor de doorsnee schaatser een aardige opgave.
Gelukkig had de ijsclub van Holysloot vanaf het Ransdorper Die tot aan Uitdam een mooie baan geveegt en in samenspraak met de ijsclub van Zunderdorp werd de baan verlengd naar Zunderdorp. Zo kon er toch nog een aardige ronde geschaatst worden. De drukte van voorgaande jaren bleef uit dus het verkeerscirculatieplan kon in de kast blijven. Willem Honing had zijn land gelukkig opengesteld voor auto's waardoor er geen parkeerchaos in Ransdorp ontstond.
Via deze link kunt u op Picassawebalbum de foto's van afgelopen week zien; https://picasaweb.google.com/116943522379750143338/Winterpret2013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCP-E3-vqndKClgE&feat=directlink

Omdat gesmolten sneeuw, samen met de regen die er van zaterdag op zondag viel, veel water oplevert hebben we sinds zondag onze eigen openluchtzwembad. Als het snel weer gaat vriezen een mooie natuurijsbaan...
Misschien kunnen degene die hier parkeren allemaal via de site van Stadsdeel Noord, klik op "wonen'' en onder het kopje ''contact'' staat ''klachten en meldingen''. Als ze genoeg meldingen hierover krijgen, vooral met foto's, wordt dit stuk terrein vast verbetert.

Onze watervogels hadden het de afgelopen weken ook moeilijk. Ze waren zo hongerig dat je de eenden en meerkoeten uit je hand kon laten eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten