zondag 12 februari 2012

Laten we gaan schaatsen....

Begin februari 2012 begon het serieus te vriezen. Het is sommige nachten zelfs min 15 graden geweest. Al snel stonden de eerste fanatiekelingen bij de Liergouw op het ijs. Helaas was het nog niet overal even sterk en er zijn de nodige ook door het ijs gezakt. Maar na een aantal nachten strenge vorst werd het op de Liergouw steeds drukker met geparkeerde auto's langs de kant, verkeersopstoppingen en zelfs vechtpartijen. Stadsdeelraad besloot tot een ijspretverkeerscirculatieplan. Er werden borden langs de kant van de weg geplaatst met verboden te parkeren. Misschien dat het koude weer een bepaalde blindheid veroorzaakte maar de borden werden veelvuldig genegeerd. Er werd nog een tekst "geld ook voor de berm" bijgeplakt maar helaas... het hielp niet. Er werden ook meer parkeerweilanden gecreĆ«erd.

Afgelopen week is besloten van de Liergouw eenrichtingsverkeer te maken van 09.00 tot 17.00 uur. Samen met de parkeerweilanden en de duidelijke bewegwijzering inclusief de verkeersregelaar van de ijsverenigingen is dit weekend voor iedereen goed verlopen.

Als je op deze link klikt 2012 ijspret ransdorp  kan je de fotoreportage zien van het schaats en ijsfeest van afgelopen weekend.

Als laatste mijn complimenten voor de ijsverenigingen want die hebben heel wat organiseer- en veegwerk verricht!

2 opmerkingen:

  1. Erg leuk.Ook grappig om te zien hoe het steeds drukker wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. schitterende foto's van een heerlijk schaatsweekend

    BeantwoordenVerwijderen